Telefonáljon most

+3630 265-7191
Mail Kezdőlap

 

Férfi hajvesztés és kopaszodás

Nagyjából 20 és 30 éves kor között a férfiak negyedének már vannak tapasztalatai a férfi hajvesztés és hajhullás terén, 50 éves korukra pedig már a kopaszodással is. De először is, nézzük a természetes hajhullást. Az emberek nagy része nap, mint nap elveszít 100 hajszálat, hihetetlen, de ez teljesen normális. A természetes újra növekedési ciklus része.

Férfi hajhullás okai

Férfi hajhullás - Férfi hajvesztésFésülködéskor azt vette észre, hogy több haja hullott ki, mint máskor? A feje tetején ritkulni kezd a haja, esetleg a halántékánál is elvékonyodtak hajszálai? Lehetséges, hogy a hajvesztés valamilyen betegség, gyógyszer, súlyos stressz, vagy rossz táplálkozás miatt következik be, de a férfias hajhullásnak rendszerint genetikai oka van.

A hajhullást ugyanis rendszerint a DHT hormonok okozzák, melyek a hajhagymákat támadják, és nem engedik, hogy az új hajszálakat növesszen. A haj egyre rövidebb és vékonyabb lesz, végül teljesen eltűnik.

A hormonok miatt bekövetkező férfias kopaszodás egyik leggyakoribb formája, amikor a haj a homlok felett kétoldalt, két kis háromszögben ritkulásnak indul. A legtöbb kopaszodó férfi ebben szenved, az orvosi kifejezése androgenetikus alopécia.

A férfi hajhullást, hajvesztést leggyakrabban a tesztoszteronból átalakuló dihydrotestosteron (DHT) nevű hormon okozza. Erre a hormonra a homlokon, a fejtetőn és a halántékon lévő hajszálak nagyon érzékenyek, viszont a fej hátsó részén találhatóak ellenállóak vele szemben, ez teszi lehetővé, hogy a hajbeültetéssel megszüntessük a kopaszságot. Érdekességként megjegyezzük, hogy ugyanez a hormon más testrészeken azonban a testszőrzet növekedését serkenti.

A nők hajhullásának és hajritkulásának rendszerint a férfiakétól eltérő okai vannak, de itt is érdemes megemlíteni, hogy a változó kor után náluk is egyre gyakoribbá válik a hormonális hajvesztés.

Férfi hajhullás gyógyítása

Régebben, hogy eltitkolják kopaszságukat a férfiak parókákat viseltek. Ezek különbözőek, néha viccesek voltak, de más megoldást nem találtak a probléma orvoslására. Ma már szerencsére létezik hatékonyabb és jobb módszer is. A fej hátsó részén, első sorban a tarkó tájékon megmaradó rezisztens hajszálakkal ugyanis pótolhatóak az elvesztettek, így hajtranszplantációs klinikánkon különböző hajbeültetési beavatkozássokkal vissza tudjuk állítani a korábbi, természetes frizurát.

Férfi hajhullás - Férfi hajvesztés

Hajbeültetés - Szebeni István

Vegye fel velünk bátran a kapcsolatot, ha Ön is kopaszodik, hiszen van megoldás!  
Hívjon a 0630 265 7191 számon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a info@himgeurope.com email címen. 
A szám minden nap reggel 9:00 és este 19:00 között hívható, az ünnepnapok kivételével.

Magyar   English   Deutsch 

szemöldök beültetés

Vélemények

vélemények

Kinött Bajor Imre (†) haja

ÚJ módszer: S.H.E.

TECHNOLÓGIA a MINŐSÉGI
HAJBEÜLTETÉSÉRT 

Töltse le Ön is!